Particuliere voor- & achtertuin - Papendrecht

Deze voor- en achtertuin zijn door ons ontworpen en aangelegd.

De bestrating bestaat ui een combinatie van gebakken waalformaat klinkers en Schellevis betontegels 60x60cm. In de voortuin is de opstap gecreëerd met getrommelde stapelblokken, dezelfde blokken zijn in de achtertuin gebruikt om de verhoogde plantvakken op te bouwen. De blokken zijn onderling verlijmd om voor een stevig geheel te zorgen.

De hardhouten pergola in de achtertuin zorgt voor een stukje beslotenheid en geeft ruimte om een klimplant tegenaan te laten groeien, in dit geval een blauwe regen. De vuilnisbakken zijn afgeschermd door een gaasmat begroeid met klimop.

In de achtertuin bestaat de verlichting uit een aantal grondspots welke beplanting aanlichten en een 3-tal wandlampjes die voor sfeer zorgen boven de eettafel.

De beplanting in de voortuin bestaat uit witte stamrozen met als onderbeplanting roze struikrozen en Hortensia’s met als onderbeplanting groenblijvende bodembedekkers. In de achtertuin is een Bol-Catalpa en treurwilgje aangeplant als eye-catcher waarbij de onderbeplanting bestaat uit verschillende soorten bodembedekkers, siergras en lage heesters. De beplanting bloeit afwisselend gedurende het jaar en is deels bladverliezend en groenblijvend.

Avant Webdiensten