Tuinaanleg

Het aanleggen van uw tuin doen wij natuurlijk ook met veel plezier voor u. Of het nu gaat om een renovatie of een compleet nieuwe tuin aanleggen, wij zijn gespecialiseerd in een groot assortiment van opties om zo de beste tuin voor u te kunnen aanleggen.

Plantwerk en gras

Plantwerk en gras aanleggenWij nemen al het plantwerk uit handen. We bespreken de beplanting van tevoren goed en planten ze vervolgens op de juiste wijze. Wij werken hierbij standaard met producten van EcoStyle. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met turf bij de aanplant van zuur minnende planten. Het plantgoed dat wij leveren is eerste kwaliteit en wij houden bij levering ook altijd een controle naar aanwezigheid van ziekte en schadelijk insecten.

Naast beplanting leggen wij gras en kunstgras. Voor gazons kunt u kiezen voor zaaien of gelijk met graszoden. Het voordeel van graszoden is dat u gelijk een dichte en goede mat heeft. De laatste jaren heeft het kunstgras een grote groei ontwikkeling doorgemaakt. De kwaliteit is dusdanig dat het op afstand echt gras lijkt. We werken hierbij met diverse soorten kwaliteits kunstgras.

Straatwerk

Naast plantwerk en gras verzorgen wij ook straatwerk. Van het herstraten van de aanwezige bestrating tot het leveren en verwerken van nieuwe bestratingsmaterialen met de bijhorende voorbereidingen van de ondergrond. Dit alles vakkundig uitgevoerd met het juiste gereedschap en materiaal om kwaliteit te kunnen waarborden en zodanig dat u lang kan genieten van uw straatwerk.

Houtconstructies

Houtconstructies zoals pergola's en schuttingenVerder maken en leveren wij ook houtconstructies. Pergola’s, schuttingen, priëlen en overkappingen worden tegenwoordig ook steeds vaker opgenomen in tuinontwerpen. Onze houtconstructies zijn in vele materialen te verkrijgen; vuren, Douglas, Lariks, Eiken, diverse soorten hardhout maar ook beton en gaaselementen behoren tot de mogelijkheden.

Naast houtconstructies als een pergola of overkapping, plaatsen wij ook vlonders en schoeiingen. Vaak gebruiken wij hardhout voor de constructie of langs het water. Hardhout is duurzamer dan vuren of grenen. Al het hout dat wij leveren en verwerken heeft het FSC keurmerk zodat wij weten dat dit duurzaam is geteeld en verwerkt. Voor vlonders kiezen wij steeds vaker voor composiet- en/of bambooplanken.

Vijvers

Ook voor vijvers aanleggen kunt u bij ons terecht. Strak en modern of natuurlijk met plasberm. Wij bieden verschillende mogelijkheden van aanleg door middel van rubberfolie of polyester bakken. Ook leveren wij diverse filter systemen met keuze uit mechanische of biologische filter systemen. Het gebruik van zuurstofplanten is voor een ecosysteem erg belangrijk.

Behalve de aanleg van een nieuwe vijver of waterpartij kunt u ons ook inschakelen bij problemen met uw bestaande vijver. Wij voeren een wateranalyse uit en bekijken en controleren de aanwezige filtertechnieken en omstandigheden. Aan de hand van deze bevindingen geven wij advies.

Tuinverlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel bij de inrichting van een tuin, het geeft een duidelijke meerwaarde aan een tuin. Het geeft sfeer, maakt ook 's avonds van de tuin een verlengstuk van de woning en werkt preventief tegen ongewenst bezoek. Wij werken met 230V of 12V. Het gebruik van LED neemt een steeds grotere vlucht.

Toegangspoorten en sierhekwerken

Een goed geplaatst sierhekwerk is een sieraad voor het oog. Het verhoogd uw woonplezier en geeft ook meerwaarde aan uw huis. Eenzelfde kleurstelling of het terugkeren van vormen zijn enkele voorbeelden waar rekening mee moet worden gehouden.

Het is daarom belangrijk dat u zich goed laat informeren voordat u tot aanschaf van een sierhekwerk overgaat. Wij werken al jaren samen met een gerenommeerde siersmid die zijn vak kent. Van een kleine enkele draaipoort tot een geheel geautomatiseerde schuifpoort voor de oprit.

Beregening

Geen tijd of gewoon geen zin om iedere keer weer bij warm en droog weer de planten of het gazon water te geven? Van een druppelsysteem voor potten tot een geheel geautomatiseerd systeem voor de beregening van de tuin. Wij kunnen het voor u verzorgen. Door gebruik te maken van geteste en doordachte systemen van merken als Gardena en Rainbird is er voor iedere tuin beregening op maat.

Interieurbeplanting

Wij krijgen nog wel eens de vraag van bedrijven of wij ook de binnenbeplanting kunnen verzorgen. Wij werken daarin samen een interieur specialist die ons daarin adviseert en bijstaat. Binnen beplanting draagt bij een gezondere klimaat om in te werken en verhoogd onbewust de werksfeer.

Op al deze werkzaamheden geven wij garantie en een hergroeigarantie, mits alles goed verzorgd is.

Neem contact op

Velden met een * teken zijn verplicht.

Avant Webdiensten