Tuinonderhoud

Bij een mooi aangelegde tuin hoort ook zeker onderhoud. Wij kijken graag samen met u naar uw wensen en maken op basis hiervan een plan van aanpak.

Ieder jaargetij kent zijn onderhoudswerkzaamheden. Standaard bieden wij de volgende opties:

Voorjaarsbeurt

In het voorjaar wordt bijvoorbeeld beplanting gesnoeid, plantvakken onkruidvrij gemaakt, gras geverticuteerd en vindt een eerste bemesting plaats.

Zomeronderhoud

Hagen en vormbeplantingGedurende de zomermaanden worden hagen en vormbeplanting gesnoeid, plantvakken onkruidvrij gemaakt en vindt een tweede bemesting plaats. Klim- en leiplanten worden opgebonden en gesnoeid.

Winterbeurt

Zodra het najaar zijn intrede doet starten wij met de winterbeurten waarbij alle heesters en vaste planten worden gesnoeid en wanneer te groot gescheurd. De plantvakken worden gespit of met een cultivator bewerkt en vervolgens met turfstrooisel of bemeste tuinaarde afgewerkt.

Door gebruik te maken van diverse machines en gereedschap kunnen wij de werkzaamheden zorgvuldig en efficiënt uitvoeren.

Boomverzorging

Bomen zijn van grote toegevoegde waarde in een tuin. Ze dienen als eyecatcher of zorgen voor schaduw in de warmere maanden. Wanneer een boom te groot wordt denkt men al gauw aan het volledig verwijderen ervan terwijl een vakkundige snoeibeurt al voldoende kan zijn.

Binnen ons bedrijf hebben wij speciaal opgeleid personeel. Zij hebben de kennis en kunde om iedere boom op een vakkundige en veilige manier te snoeien. Geen boom is hierbij te hoog of groeiplaats te krap.

Onkruidbestrijding

Heg onderhoudTientallen jaren is men bezig geweest met onkruidbestrijding door middel van een chemische methode. Tegenwoordig wordt deze methode echter steeds minder toegepast. Dit heeft te maken met de groeiende bewustwording van de gevolgen voor het milieu. Vanaf januari 2016 is de chemische onkruidbestrijding zelfs zo goed als verboden door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Bij Visser Hoveniers zijn we vanaf dat moment bezig met het ontwikkelen van alternatieven en schone methodes. Wij hebben inmiddels een tweetal technieken waarmee op een effectieve manier onkruidbestrijding plaats kan vinden; middels heet water en infrarood. Dit is een duurdere, maar wel zeer duurzame manier van onkruidbestrijding waarmee we in elke situatie aan de slag kunnen.

Neem contact op

Velden met een * teken zijn verplicht.

Avant Webdiensten